Nieuw gazon

Inzaaien of graszoden? In deze tuin in Enschede hebben we graszoden gelegd. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van graszoden?

1. Direct resultaat

Het grootste voordeel van het leggen van graszoden is dat je meteen resultaat hebt. Door zoden te gebruiken kijk je direct tegen een prachtig groen gazon aan. Wanneer je in gaat zaaien duurt het een stuk langer voordat je een mooi groen gazon hebt.

2. Bijna het hele jaar door te leggen

Gras inzaaien kan niet altijd. Je moet wachten op het juiste jaargetijde en de juiste factoren. Dit probleem heb je met graszoden niet. Is de grond niet bevroren, te vochtig of te stoffig dan kan je direct graszoden laten leggen.

3. Geen last van vogels

Wanneer je inzaait heb je kans dat vogels ervandoor gaan met de zaadjes met als gevolg diverse kale plekken. Dit heb je met graszoden niet. Doordat er geen zaadjes in het gras liggen blijven vogels uit de buurt.

4. Of van de wind

Bij inzaaien speelt de wind een grote rol. Voordat je weet blaast de wind de zaadjes alle kanten uit en heb je wederom te maken met kale plekken. Ook dit probleem heb je met graszoden niet.

5. Minder onkruid

Nog een voordeel van graszoden is dat je minder kans hebt op onkruid. Graszoden zijn dicht bezaaid en hierdoor krijgen wortels bijna geen kans om door de grasmat heen te komen. Onkruid kan natuurlijk altijd nog gaan groeien, maar het is in ieder geval een stuk minder dan bij ingezaaid gras.

 

Bent u benieuwd? Neem gerust contact met ons op en wij komen vrijblijvend bij u langs. U mag ons altijd bellen maar u kunt ook het contactformulier op onze website gebruiken.

Klik hier voor contact.